Link Search Menu Expand Document

Database - overview

Als kandidaten op een vacature solliciteren, kun je mensen tegenkomen die misschien niet passen bij de specifieke vacature die je hebt geplaatst, maar die volgens jou wél goede kandidaten zijn voor een andere functie. Met de kandidatendatabase kunt u deze kandidaten met hoog potentieel opslaan voor toekomstige overweging.

U kunt ook een inventaris van kandidaten maken om snel meerdere functies te kunnen invullen, zoals seizoens- of tijdelijke banen. De kandidatendatabase laat dat ook toe.

Bij een jaarabonnement wordt de kandidatendatabase gratis meegeleverd. Als je geen abonnement hebt, kun je toch toegang krijgen tot een kandidatendatabase. Klik op “Database” in het bovenste menu en koop de gewenste databasegrootte.

Kandidaten toevoegen

Er zijn twee manieren waarop kandidaten aan de database kunnen worden toegevoegd: door naar het profiel van een individuele kandidaat te gaan of door rechtstreeks een sollicitatieformulier voor de database te maken.

Kandidaat profielpagina

Belangrijk: in veel rechtsgebieden, waaronder de hele Europese Unie, is het wettelijk niet toegestaan om persoonlijke gegevens van mensen op te slaan zonder hun geïnformeerde toestemming. Als zodanig moet u toestemming van kandidaten vragen om hun gegevens in uw database op te kunnen slaan. Dit is eenvoudig te doen: ga naar de configuratie van de vacature en schakel “Vraag om toestemming om hun gegevens op te slaan in uw database” aan.

Als een kandidaat zijn toestemming heeft gegeven, kunt u zijn/haar informatie opslaan in uw database door naar hun profiel te gaan en op “Kandidaat opslaan in database” te klikken.

Toegewijd database-aanvraagformulier

Een andere manier om kandidaten in uw database te krijgen, is door een sollicitatieformulier specifiek voor uw database te maken. Je kunt het opzetten en beheren net als een normale vacature. Ga op de databasepagina door het submenu “Aanvraagformulier” en vul de introductietekst in, maak aangepaste vragen, kies de onderwijsinstellingen en maak de nodige configuraties.

Kandidaten die via dit sollicitatieformulier solliciteren, worden rechtstreeks in uw database ingevoerd.

De database gebruiken

Als het om kandidaten gaat, werkt de database vrijwel hetzelfde als een normale vacature. Raadpleeg de sectie kandidaten van deze handleiding voor algemene informatie over het gebruik van filters, het verzenden van massale e-mails, enz.

Het belangrijkste verschil met kandidaten is dat je ze vanuit de database direct kunt uitnodigen om te solliciteren op een van je vacatures. Doe dit ofwel op de kandidatenlijst, op het profiel van een kandidaat, of via de resultaten van een zoekopdracht/filter.

Wanneer u een kandidaat uitnodigt om te solliciteren op één van uw vacatures, ontvangen zij een e-mail om dit te doen en worden hun bekende gegevens automatisch voor hen ingevuld.