Link Search Menu Expand Document

Candidates - filter

Één van de krachtigste functies van CVSelectie is de filterfunctie. Een filter is in wezen een opgeslagen zoekopdracht, waardoor u heel gemakkelijk kandidaten kunt vinden die overeenkomen met wat u zoekt. Filters kunnen werkervaring, opleiding en eventuele aangepaste vragen bevatten die ze in hun aanvraag hebben beantwoord.

Je kunt dan bepaalde acties uitvoeren op de hele groep. Voor een baan waarvoor absoluut een rijbewijs vereist is, kunt u bijvoorbeeld een filter maken om alle kandidaten die geen hebben, te selecteren en ze allemaal af te wijzen. Op dezelfde manier kunt u een bepaalde status, zoals High potential, toevoegen aan alle kandidaten die voldoen aan een filter dat een hoog opleidingsniveau en veel werkervaring vereist.

Filters kunnen op elk moment worden gemaakt, bewerkt en verwijderd, dus aarzel niet om het uit te proberen en er een paar te maken. Er zijn slechts een aantal dingen om in gedachten te houden:

Vink de vakjes aan voor de antwoorden die je in het filter wilt opnemen

Vink voor elke vraag die u wilt opnemen de selectievakjes aan van de antwoorden waarop u kandidaten wilt filteren. Als een kandidaat het door u aangevinkte antwoord niet heeft gegeven, wordt deze niet in dit filter opgenomen.

Kies tussen kandidaten die aan alle antwoorden moeten voldoen of aan één ervan

Voor bepaalde meerkeuzevragen wordt u gevraagd te kiezen tussen kandidaten die aan alle antwoorden moeten voldoen of aan een van de antwoorden.

U bent bijvoorbeeld op zoek naar kandidaten die Engels, Frans, EN Spaans spreken. In dat geval moet u de selectievakjes voor alle drie de talen aanvinken en de optie kiezen die kandidaten hebben om alle antwoorden te matchen.

Het kan echter zijn dat u op zoek bent naar kandidaten die ten minste één, maar niet noodzakelijkerwijs alle, van deze drie talen spreken. Vink in dat geval de selectievakjes van Engels, Frans en Spaans aan en selecteer vervolgens de optie dat kandidaten moeten overeenkomen met een van de antwoorden.

Laat de antwoorden van een vraag uitgeschakeld om deze uit te sluiten van het filter

Als u een bepaalde vraag niet in uw filter wilt opnemen, laat deze dan gewoon staan en laat alle selectievakjes uitgeschakeld. Het filter negeert deze vraag gewoon en houdt er helemaal geen rekening mee.

Het filter zal een lijst met kandidaten produceren die voldoen aan de voorwaarden van alle antwoorden

Dat is het! U kunt op elk moment filters aanmaken, ook als de vacature nog openstaat. Je kunt na verloop van tijd zien welke kandidaten bij jouw filter passen en er meer mensen solliciteren.