Link Search Menu Expand Document

Candidates - settings

Van de verschillende kandidaatinstellingen die u kunt aanpassen, willen we het volgende benadrukken:

Blind Review

Afhankelijk van uw polissen kunt u kiezen voor een “Blind Review”. Hierdoor worden de namen van de kandidaten verborgen in de kandidatenlijst en de individuele kandidatenpagina. Het verbergen van de namen van personen helpt vooroordelen en aannames over kandidaten te verminderen en maakt het voor u gemakkelijker om u alleen te concentreren op de kwalificaties van kandidaten.

Individuele kandidatenclassificaties

U kunt besluiten dat u en uw collega’s de beoordelingen van anderen niet kunnen zien voordat u uw eigen beoordeling heeft voltooid. Dit kan conformiteit helpen voorkomen; de neiging van mensen om toe te geven aan groepsdruk en het simpelweg eens te zijn met de mening van anderen.

Dit is vooral belangrijk op de werkplek, waar verschillen in hiërarchie behoorlijk uitgesproken kunnen zijn. Een medewerker op een lager niveau zou kandidaten bijvoorbeeld op dezelfde manier kunnen beoordelen als hogere mensen ze hebben beoordeeld, alleen om te voorkomen dat ze als tegendraads worden beschouwd.

We raden aan de beoordelingen van mensen te verbergen voordat u uw eigen beoordelingen geeft, omdat u dan waarschijnlijk eerlijkere beoordelingen krijgt.

Kandidaat-tags

Als je kandidaat-tags wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je tags in je organisatie-instellingen hebt opgenomen.

Reden voor diskwalificatie

Net als de kandidaat-tags, als je de reden wilt bewaren waarom je een kandidaat hebt gediskwalificeerd, zorg er dan voor dat je de volledige lijst met diskwalificatieredenen in je organisatie-instellingen hebt opgenomen.